PINTURA DECORATIE (tel 020 663 44 98) is een bedrijf gespecialiseerd in het verfraaien van het interieur op het gebied van schilderdecoraties en styling. De schilderdecoraties worden uitgevoerd op allerlei soorten materialen: hout, stuc, kunststof, gips. Met decoratief schilderwerk heeft PINTURA DECORATIE een ruime ervaring opgebouwd in het afstemmen van kleur, en styling van het interieur. PINTURA DECORATIE geeft ook cursussen op het gebied van decoratieve schildertechnieken. In deze cursus leer je kleurcombinaties maken voor het interieur. En verftechnieken zoals, sponzen, wikkelen, inwassen, patineren en marmeren. Marjolijn Akkermans volgde een opleiding in oude verftechnieken, en daarnaast 2 jaar kunstacademie.
 website Pintura Decoratie


CURSUSSEN

Pintura Decoratie geeft ook cursussen op het gebied van decoratieve schildertechnieken.

Voor informatie en/of aanmelding neem contact met ons op.

In deze cursus leert u kleurcombinaties maken voor uw interieur d.m.v. collages. Daarnaast komen verschillende schildertechnieken aan de orde zoals sponzen, wikkelen, colourwash, patineren, craqueleren en marmeren.
Deze technieken zijn toepasbaar op elke ondergrond.

  • De technieken die we behandelen zijn: sponzen, wikkelen, sjabloneren, patineren, collages maken, cracqueleren, marmer- en houtimitaties.

  • De materialen die we gebruiken: acrylverf, pigmentpoeder, lijnolieverf.

  • Het is belangrijk eigen werkkleding mee te nemen, en eventueel handschoenen.

We werken op panelen. Na elke les heb je dan ook een voorbeeld van een techniek.

De cursus bestaat uit 10 lessen en duren 2,5 uur:

  • De eerste 5 lessen besteden we aandacht aan de verschillende technieken. Er wordt gewerkt op panelen, die u na elke les mee naar huis kunt nemen.

  • De laatste 5 lessen besteden we aandacht aan een zelf meegebracht meubel. Niet al te groot. Denk aan een bijzettafel, eetkamerstoel, een kruk, kinderstoeltje, maar je kunt ook denken aan spiegellijsten, kandelaars, doosjes etc.
    Deze meubels/ voorwerpen moeten van te voren geschuurd en gegrond zijn, zodat we tijd hebben om de decoratie zo goed mogelijk aan te brengen.

Het is erg leuk om deze technieken in combinatie met je eigen creativiteit vorm te geven op een voorwerp.
Na deze cursus heb je dan ook een mooi geschilderd meubel, voorbeeldpanelen Ún inspiratie om zelf thuis aan de slag te gaan!

Het combineren van kleuren en verschillende technieken is een toevoeging op uw eigen kreativiteit ..
Na afloop van de cursus gaat u met een prachtig werkstuk naar huis.

naar bovenkant van de pagina
naar bovenkant van de pagina


 pinturadecoratie@gmail.com